Liity Jinsein IRC-kanavalle
(#jinsei@irc.fi.b2irc.net)

Ei muuta kuin nimi laatikkoon ja irkkaamaan ^_^

Yhteistyössä:

B2-Tukikohta

Jinsei, porin Anime- ja Mangaklubi

| Tapahtumakalenteri | Keskustelualueet | Info | Yhdistys |
| Liity postituslistalle |


Info

Anime? Manga? Klubi?

Porin anime- ja mangaklubi Jinsei on Satakunnan seudulla toimiva japanilaisen populaarikulttuurin yhdistys, jonka toiminnan pääpaino keskittyy animeen ja mangaan eli japanilaiseen animaatioon ja sarjakuvaan.
Mitä Jinsei tarkoittaa?
Jinsei on japanilainen ”termi”, joka tarkoittaa elämää ja tarkemmin ottaen ihmisen omaamaa edellä mainittua.
Milloin Poriin syntyi elämää?
Koulujen alettua vuonna 2003 ryhtyivät Tero Mäkelä, Simo Simula ja Petteri Palomäki luomaan puitteita klubille ja toiminta aloitettiin virallisesti myöhemmin samana syksynä.
Mitä täällä tapahtuu?
Klubin päätavoitteena on japanilaisen animaation ja sarjakuvan tuntemuksen laajentaminen.

Tämä tapahtuu erilaisten tapahtumien muodossa, joista mainittakoon esimerkiksi kahden viikon välein järjestettävät videoillat, joissa esitetään animea.

Toissijaisesti klubi toimii linkkinä kaikille japanista kiinnostuneille ihmisille ja tapahtumissa tutustutaan myös muihin japanilaisen populaarikulttuurin muotoihin. Esimerkiksi erilaiset rytmi- ja tanssipelit ovat suosittuja Japanissa (ja yleistyvät myös kovaa vauhtia muissa maissa) ja näitäkin on Jinsein tapahtumissa pelattu.

Onko pakko osata japania?
Japanin hallitseminen ei ole tarpeen, vaikka ei siitä haittaakaan olisi. Sen sijaan englannin kieli on syytä olla hallussa, sillä suurin osa animesta on englanniksi tekstitetty tai joskus ehkä englanniksi puhuttu.

Lähes kaikki Klubilla esitettävä materiaali on japaniksi puhuttu ja englanniksi tekstitetty. Satunnaisesti vastaan tulee videoita suomenkielisellä tekstityksellä tai muita variaatioita, mutta nämä ovat aina erikoistapauksia, joista tiedotetaan etukäteen.

Onko Jinseillä ikärajoja tai muita sääntöjä?
Klubiin liittymiselle ei ole asetettu ikärajaa. Kuitenkin, kuten edellisestä kohdasta näkyy, on ikää syytä olla sen verran, että kielipäätä on hieman karttunut.

Joissakin Jinsein tapahtumissa kuitenkin on ikäraja. Tämä johtuu siitä, että jos elokuvan ikäraja on K-15, niin sitä nuoremmille sitä ei silloin myöskään näytetä. Kahden viikon välein järjestettävissä videoilloissa ei kuitenkaan koskaan ole ikärajaa, vaan rajatut tapahtumat pidetään eri ajankohtana.

Jinsein varsinaiset säännöt löytyvät ylempää kohdasta Yhdistys.

Mitä maksaa?
Tällä hetkellä Jinsein jäsenmaksu vuosittain on 5 euroa. Lisäksi liittymismaksu on myös 5 euroa. Käytännössä siis ensimmäinen vuosi maksaa kympin ja siitä eteenpäin myöhemmät vain vitosen. Pääsymaksut vaihtelevat erilaisten tapahtumien välillä.

Kahden viikon välein pidettävistä videoilloista peritään kahden euron maksu ja isompien tapahtumien, kuten läpi yön jatkuvien ”all nightereiden” hinnat ovat euron tai pari enemmän.

Ensimmäistä kertaa tapahtumiimme osallistuvalta emme peri maksua, joten voit huoletta tulla tutustumaan toimintaamme.

Miten toimintaan pääsee mukaan?
Klubin tapahtumista tiedotetaan aina Sähköpostilistan ja foorumien kautta. Myös Jinsein IRC-kanavalla voi tutustua Klubiin ja joihinkin sen jäseniin.

Tapahtumat ovat vain jäsenille. Tämä tarkoittaa, että on liityttävä jäseneksi, jos aikoo tapahtumissa käydä. Toimintaan tutustuminen ensin on toki mahdollista, mutta sen jälkeen edellytetään liittymistä.

Klubiin liittyminen onnistuu parhaiten paikan päällä missä tahansa Jinsein tapahtumassa. Jäsenkaavakkeita voi tiedustella hallitukselta ja kyseisen kaavakkeen täytettyään pääsee jäseneksi, kun hallitus on hyväksynyt hakemuksen.

Ennen liittymistä on kuitenkin luettava ja hyväksyttävä Jinsein säännöt, jotka löytyvät Yhdistys linkin takaa.

Yhteydenotto?

Voit ottaa yhteyttä johonkin hallituksen jäsenistä sähköpostin välityksellä tai IRC-kanavalla.

En tiedä haluanko liittyä. Voinko tulla katsomaan?"

Liittymistä ei edellytetä ensimmäisessä tapahtumassa, vaan on mahdollista ensin vain tutustua toimintaan.

Mikäli sinulla on mitä tahansa kysyttävää Jinsein toimintaan liittyen, niin voit ottaa yhteyttä keneen tahansa hallituksen jäseneen.