Liity Jinsein IRC-kanavalle
(#jinsei@irc.fi.b2irc.net)

Ei muuta kuin nimi laatikkoon ja irkkaamaan ^_^

Yhteistyössä:

B2-Tukikohta

Jinsei, porin Anime- ja Mangaklubi

| Tapahtumakalenteri | Keskustelualueet | Info | Yhdistys |
| Liity postituslistalle |


IRC-Säännöt

Jotta Jinsein IRC-alue ei muuttuisi hallitsemattomaksi kaaosalueeksi, on sille tehty muutama sääntö joita noudattamalla varmistat mukavan juttutuokion.

Skriptit

Skripteillä tarkoitamme pieniä koodinpätkiä jotka pyydettäessä kirjoittavat kanavalle esimerkiksi mikä musiikki soi juuri nyt, mikä on koneesi prosessorin lämpötila, milloin poistuit ja saavuit koneelle ja niin edelleen. Nämä aiheuttavat turhaa tekstiliikennettä, ja harvoin muita edes kiinnostavat nämä asiat, joten näiden käyttö on pääsääntöisesti kielletty.

Skripteihin liittyy myös tiiviisti botit, eli pienet tietokoneohjelmat jotka hoitavat erinäisiä asioita IRC-kanavalla, ja koska #jinsei-kanavalla on jo omat botit olemassa, niin näitä ei kaivata lisää.

Värit

Yleisen negatiivisen asenteen takia olemme poistaneet värien käytön mahdollisuuden jo palvelintasolla, joten tämän säännön rikkominen olisi jo huomionosoituksen arvoinen. Mutta jos jostain syystä värien käyttö tulisi mahdolliseksi, niin älkää silti käyttäkö tilaisuutta hyödyksenne.

DCC/XDCC-palvelimet

Nämä kielletään jo käyttämämme IRC-palvelimen säännöissä, joten jos tätä sääntöä rikotaan, niin ilmoitamme siitä heti palvelimen ylläpitäjälle joka toimii parhaaksi näkemällään tavalla.

Floodaaminen

Kukaan ei halua lukea sataa riviä tekstiä joka koostuu vain kahdesta/kolmesta sanasta, joten älä tee tätä.

Autojoin

Hyvin varma tapa saada pikainen banni (pääsykielto kanavalle) on liittyä kanavalle heti potkujen saamisen jälkeen, joten jos sinut kenkäistään kanavalta ulos niin jäähdyttele ainakin puolisen minuuttia ennenkuin tulet takaisin.

Ylläolevien sääntöjen rikkomisesta (rikkeen tasosta riippuen) joko varoitetaan, tai poistetaan kanavalta joko väliaikaisesti tai pysyvästi. Ja vaikka et olisikaan suoraan rikkonut mitään sääntöä, niin sinut voidaan silti poistaa kanavalta jos joku valvojista näin päättää.